Veckan

Måndag: Födelsedag! Nu är jag alltså inne i denna värdelösa ålder 17. Om ett år blir det lite roligare.
Jag väcktes av familjen på morgonen och fick paket. 2500 pix, 4gb kameraminneskort och strumpor (Y)!
Sen var det praktik, trevligt trevligt. Klockan 15 kom Tatiana sjungandes och överraskade mig med bakelse och present (underklädesset). Vi gick på stan en stund efter det, Tattis klippte sig och sen gick vi och handlade underkläder så nu har jag flera matchande set från H&M's nya underklädeskollektion som för övrigt är helt underbar.

Tisdag: Vanlig..

Onsdag: Var på stan efter praktiken och köpte en sån där tajt tubkjol, en julklapp till min mor och parfym och hudkräm från DKNY. Sen åkte jag med Ullie och Per till Gunsta och åt tårta och lite sånt. Sen hem.

Torsdag: Ingen praktik, stan istället och mer shopping. En blå sidenblus till nyår (ska ha den till kjolen jag köpte på onsdagen), julklappar till mormor, johan och pappa och ett par vinterskor.

Fredag: Nu kommer jag till dagarna som inte kommit ännu. Imorgon ska jag på praktiken och sen åka till Almunge och hjälpa till på mega helgen innan jag åker och firar Sandra på en liten grillfest. Sover hos Sandra med Tatiana till lördagen.

Lördag: Är hos Sandra tills vi åker till Funky Kidz showen på fyrishov. Där är jag resten av dan, sen åker jag hem och då är väl mormor och morfar där och säger grattis i efterskott.

Söndag: Ska väl vara hemma och vara social och hoppas på att John kommer hem som han ska på måndagen, för jag saknar honom.


Veckans fråga:
Hur ska man kunna gå ner i vikt och bli smalare om man inte har tid att träna?

Praktikdag 5

Igår skulle jag på studiebesök klockan 14 på stockholmsön Stora Essingen. De på kontoret sa att jag fick åka dit med min mamma som skulle vara i Solna klockan 10, så det gjorde jag. Åkte in till centrum och satte mig på Waynes fram till klockan 13. Det var riktigt skönt, att bara få sitta och läsa, kolla på folk, dricka kaffe och äta lunch. Kändes bra. Sen åkte jag till stora Essingen, tunnelbana till Alvik och byte till tvärbana mot ön. Resan gick bra, att hitta på Essingen var värre men det lyckades. Det blev ett givande möte på en timme, sen åkte jag hem.

När jag vaknade idag och kollade ut genom fönstret i vardagsrummet var det första som kom ur min mun "herre gud, det ser skitkallt ut! Ser ut som om någon har lagt på ett blått lager i photoshop. Usch!". Och när jag kollade på termometern i fönstret stod den på -6 grader! MINUS SEX GRADER! Man behöver ju fan två händer till att visa hur mycket det är!

Nu sitter jag på kontoret, är det bra att en praktikent tänker "jag tar sovmorgon", dyker upp 09.15 och det visar sig att ingen är där och att den personen som kommer tidigast av personalen dyker upp klockan 10? Jag vet inte. Soft är det iaf, inga strikta regler. De skulle inte bry sig ifall jag dök upp vi lunch bara jag fick saker gjorda. Och jag måste bara tillägga att jag älskar min praktikplats, jag får göra jättemycket med jättefria händer och personalen är helt underbar, men det visste jag ju sen innan ;).


Praktikdag 3

Idag var det rätt soft på APUn. Hade möte klockan 08.00 om vad tidningen skulle heta och innehålla så nu har jag kunnat börja med den. Det är kul :) men det är svårt! Ska ha en InDesignkurs med en på kontoret också, ska bli intressant. Sen hade jag D.S-möte klockan 16.10 också. Sen kom mamma och hämtade mig och efter middagen så åkte vi och hämtade min påse hos John.
Imorgon ska jag på studiebesök i stockholm, och that is it. Ska bli jätteskönt. Ska vara i Stockholm 10 och mitt besök är klockan 14 så jag ska gå runt lite i affärer och så :)

Och så har jag kommit på att jag lider lätt av prosopagnosi. Och så är jag nu tillbaka på ruta ett när det gäller att komma på varför jag är sjuk. Vi ska tydligen göra alla tester igen, bara för att.. Men det är bara om jag får ont igen och det fick jag 4 dagar efter de senaste penselinkurerna, så jag borde få det på lördag eller söndag. SURT!

Fyller år på måndag gör man också. Hoppas det blir bra.

Praktik dag.1

Första dagen på min tre veckor långa praktik på kontoret. Rätt soft hittills. Kom hit 9 för jag hade inte fått någon tid, ingen var här men jag blev strax upphämtad av Björn-Erik som skjutsade mig till musikens hus där jag stod och delade ut glögg och pepparkakor till politiker ett tag med Anna och Mona.
Vi fick skjuts tillbaka av B-E. och precis när jag skulle hoppa in i bilen (jag hade handen på ett dumt ställe) så råkade Mona slå igen dörren helt över min hand och där satt jag fastklämd några sekunder skrikandes av chock. Haha, vilken otur alltså, så nu har jag två rätt ordentligt svullna fingrar.

Sen tillbaka på kontoret så hade gjorde jag inget speciellt fram till 13 då vi hade personalmöte. Jag fick veta lite saker som jag ska pyssla med den här och de kommande två veckorna, ska¨på tidningsmöte på onsdag och få mer information. Ska bli spännande, jag håller på att fundera lite på olika layout idéer.

Imorgon så har jag dock inget att göra så jag ska komma hit lite efter lunch, ska ha barnteater på kvällen så jag kan lika gärna vara här 13 eller något och jobba lite, göra lite dummies och kolla på lite gamla layouter. Det blir rätt soft. Då får jag sova.

Igår så var jag med Tatiana efter jobbet och vi skrev klart manuset till våra teaterbarn, det blev en riktigt action och dramafylld scen. Ska bli kul att jobba med. Sen kollade vi på film, in to the blue, så det slutade med att jag tog buss hem från stationen 00.05 och var hemma en halvtimme senare. Men jag är inte så trött ännu ändå. Tur det.


ren smärta + plåster på såren

Jag har aldrig i mitt liv upplevt fysik smärta som den här. Kan inte jag bara få hamna i koma tills någon doktor kommit på vad som är fel på mig?! Jag vill bara slippa det här, snälla låt mig slippa lida av den här obeskrivliga smärtan!Hörde äntligen från John idag :). Gjorde hela dan bättre. Gud va jag saknar dig!


Why I wore lipstick to my mastectomy"I am the Sky... nothing can stick to me. Planes fly through me. Storms roar past me.
The sky is vast and unchanged, no matter what happens to it. For I am the Sky."

Tid ...

Jag är så avundsjuk! Alla jag pratar med berättar för mig hur otroligt fort tiden går och att snart är det jul och jullov. Varför kan inte ja ock få känna så just nu? Jag vill ju bara att 23 dagar ska få rasa förbi, sen kan det gå lika långsamt igen som det gör nu.
Tid.
Det är en sak alla har lika mycket av, en sak som är rättvist fördelat mellan alla människor. Ändå så går den så olika fort i allas ögon. Det har gått tre dagar av 26 för mig, och jag tycker den tiden har tagit minst en vecka på sig att passera. Jag skulle vilja sova bort allt. Bara blunda och vakna upp morgonen den första december med vetskapen att det är en dag kvar.
Det finns ändå en chans att jag kommer känna att tiden går fort för mig, tack vare att jag ska ut på praktik efter den här skolveckan som kommer. Då har jag två veckor praktik sen är det december och då har jag en kvar. Och under sista veckan slipper jag längta längre. Jag hoppas att tiden flyger förbi nu. swisch.

uschochfyochbläochbajsochkuk

Värsta dagen någonsin!

Börjar med att jag vaknar bredvid John och har det bra. Skippar gk och klassråd för att få vara med honom de sista timmarna innan han åker (han ska vara i Thailand i en månad nu). Jag tar 10.20 bussen från honom och vi hinner knappt säga hejdå för bussen kom precis när vi var 5 meter från busshållplatsen. Hoppar på bussen och ser honom stå kvar och jag börjar gråta direkt. Jag kommer sakna honom så jävlarns mycket! Han rinde någon minut senare och sa att jag glömde min påse hos honom för den höll ju han i när vi gick till bussen. Så vi sa lite bättre hejdå i telefon och när vi la på började jag gråta igen, och det är hemskt att gråta och snora på bussar ska jag säga! Jag kunde inte sluta heller. Kunde lugna mig när jag gick från 6:an till skolan men så fort jag öppnade munnen i skolan så brast det. Och så fortsatte det väl mest hela dagen..

Jag vet verkligen inte hur jag kommer klara en månad! När skolan sen var slut var jag tvungen att åka till fyrishov och vara ledare i två timmar mellan 18 och 20. När jag satt och väntade på gruppen jag skulle "ta hand om" så blev jag kissnödig och fick vad som kändes som en väldigt illa mensverk. Sen när jag gick gå på toa märker jag att det inte alls var någon jävla mensverk utan jag har fått urinvägsinfektion igen! (fick det för 8 dagar sedan vilket ledde till penselin och en uppskjuten gotlandsresa). Det gjorde så ont att jag ville skrika (för er som inte vet gör det här så fruktansvärt ont och så kommer det blod och allt och det gör så förbaskat ont att man skriker och gråter på samma gång bara av smärta) och där vid resturangen på fyrishov fick jag sitta 2 timmar med den här smärtan och gråta av den och längtan, igen. Sen klockan 20.10 kom pappa och hämtade mig, tack och lov, så jag slapp ta buss hem. Men direkt hem kom jag inte nej. Jag var tvungen att sitta 1,5h på akuten och ge urinprov och bli bankad i ryggen. Tydligen är den här infektionen värre än den andra, det var med "sjuka" i det här urinprovet... Och det känns också, gör mkt ondare, tror jag har feber och mår illa...  Jag var inte glad, speciellt inte vid tanken av att den här gången när jag kommer hem från doktorn ligger ingen John i min säng och väntar på mig. Jag saknar honom så jävla mycket redan och han åkte för 13h sedan. Hur ska jag klara en månad?

Jag orkar inte!

26 dagar

nedräkningen har börjat ...

RSS 2.0