många frågor, få svar

Hur ska jag göra? Det är en fråga som jag ställer mig hela tiden känns det som.
Ska jag ta sommarjobbet som jag får 18000 (alt. 9000 om jag delar) för?
Ska jag försöka ta mig till Oslo helgen den 17 maj? Och för vilka pengar?
Ska jag åka hem till John imorgon för att fixa min nagel jag slog av nyss för att sen behöva åka hem till mig på torsdagen iaf för att hämta saker?
Ska jag sova eller se på Lost?
Ska jag plugga eller sova?
Ska jag ta en huvudvärkstablett?

Big Comedy

På bussen hem idag slog jag ihjäl min första mygga för året. Nu har värmen kommit!
Idag är det world graphics day, det "firade" gk:klasserna med att ha en liten utställning på stora torget. Vi delade även ut vykort. Mellan 12 och 16 stod vi där och sen gick jag, moa, sofia och oskar och fördrev tiden innan vi gick till ekocafét för att bli bjudna på fika.

 
Mina vykort



Jag kom hem strax efter sju idag och nu efter middagen så ska jag lära mig lite om könsroller under 2000-talet, vilket nämligen uppsatsen i engelska nationella ska handla om i år. Kunde de inte kommit på ett bättre ämne?


Den 18 januari i år gav jag John biljetter till big comedy tour i födelsedagspresent och igår gick vi! Det var jätteroligt och väldigt blandad humor. Johan Rheborg hade tillfällgt blivit ersatt av Magnus Betnér, vilket gjorde mig otroligt lycklig! Jag fick se honom och Glans! De är ju underbara!

Congrex&strut


När jag kom hem idag och kollade min mail så hade Congrex mailat mig. Congrex är ett företag som håller på med kongresser och sådant. De frågade ifall jag skulle ha möjlighet att jobba som värdinna för dem den 11:e och 12:e maj (måndag & tisdag) på UKK. Det här är ju jättestort, okej, men ett väldigt bra jobb inom en bra branch som kan hjälpa mig i arbetssökanden sen. Men kruxet är ju att jag missar tre "viktiga" lektioner i skolan eftersom det är mellan 07.30 och 12.30. Så jag missar hela måndagen och svenskan på tisdagen. Hur ska jag göra? Jag vill verkligen ta jobbet men kan jag missa de lektionerna så sent på året och med min frånvaro på 16,6%?

Efter skolan idag så åkte jag till mamma och började mitt jobb för henne, för andra året i rad ska jag ta hand om hennes deklarationer, stämpla och bokföra. Så nu ska jag pyssla lite med det ett tag.

Sen idag upptäckte jag att tidningen struten kommit (tidningen jag får för att jag är barnteaterledare). Där på ett fint uppslag stod det om manustävlingen som mitt och Tatianas manus vunnit. Vi är ju så bra!
"Teaterkommittén motiverar vinsten så här:
Landet Tulfindra är en fartfylld pjäs där huvudpersonen Embla plötsligt hamnar i en annan värld fylld av magi, hemska pirater, feer och trollkarlar. Manuset är välskrivet, roligt och ett lagom långt teatermanus med plats för 10 junisar. Handlingen är enkel att följa med på med tydliga scenindelningar och scenanvisningar. Det är en klassisk äventyrspjäs med ett oväntat slut!"


Pirate Bay-rättegången kan tas om

I bilen på väg till skolan idag så hade en lång intervju på radion med flera som varit involverade i Pirate Bay-rättegången. Nu ställs frågan ifall rättegången måste göras om i tingsrätten.

P3 har hittat tre fall:

* Svenska föreningen för upphovsrätt (SFU)
Norström är medlem på fritiden. Medlemmar är också Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadsted som företräder rättighetsinnehavarna i The Pirate Bay-rättegången.

* Svenska föreningen för industriellt rättsskydd (SFIR)
Jobbar med frågor som patent och mönsterskydd, men har också verkat för en starkare upphovsrätt. Här sitter Norström med i styrelsen.

* Stiftelsen .SE
Här extraknäcker Norström. En av hans kolleger här är Monique Wadsted.

- DN , http://www.dn.se/kultur-noje/musik/the-pirate-bay-rattegangen-kan-tas-om-1.850410

 

Att inte man inte har kollar upp det här tidigare är en otroligt stor miss och det är en otrolig faktor till domarens beslut. Den här rättegången är viktig för hela världen, resultatet kommer att stå till grund i liknande rättegångar runt om i världen. Det är väldigt viktigt att det går rätt till och att det här misstaget kunde ske tycker jag är galet.


I brist på erfarenheter

Jag har sökt sommarjobb lite var stans i Uppsala. Bl.a. på en resturang i närheten av där jag bor. Jag fick svar av dem idag där det stod:
vad kul att du söker sommarjobb hos oss. Tyvärr saknar du en del erfarenhet vad gäller restaurang och har ingenting att erbjuda för stunden.
Klart jag inte har några erfarenheter av resturang när ingen ger mig chansen att skaffa dem! Hur ska man bete sig i detta samhälle för att komma någon vart egentligen?

Idag gick jag, ensam, och såg på teater. Det var tvåorna på Bolandskolan som hade föreställning. Alla var jätteduktiga, det var ett roligt manus och väldigt bra scen- och rekvisitalösningar. Jag gick därifrån med ett leende på läpparna. Jag skulle rekomendera de som kunde att gå på den om det inte var sista föreställningen idag.

Imorgon, om jag kommer ihåg, ska jag pallra mig iväg till skolsyster (åh vilken fruktan) och påpeka att min huvudvärk är kvar. Jag var nämligen hos henne för ett år sedan med samma bekymmer och det slutade med att hon bokat psykologtid till mig, fast det blev aldrig av. Så jag är inte så pepp...

mot vansinningheten och VIDARE !

Jag har en sån frukansvärd huvudvärk.
Den är alltid där men går oftast att ignorera.
Nu de senaste veckorna/månaderna har den blivit riktigt smärtsam minst en gång per dag.
Jag blir galen!
Trodde inte den skulle sitta i så länge för 1,5 år sen. 


Klockren reklam


bästa måndagen


Imorse vaknade jag brevid John, vi hade sovmorgon till 12.20 så vi låg och drog oss i sängen ett bra tag innan vi gick upp, åt frukost och skyndade iväg till bussen. I skolan hade jag engelska och den lektionen avslutades med ett avsnitt av little britain, det är en sjukt rolig serie tycker jag ^^. Riktigt äcklig humor på topp! Efteråt träffade jag John på stan, vi fikade och kollade på böcker mycket trevligt. Sen var det redaktionsmöte och jag satt och pysslade med andra numret av distriktstidningen. Väl hemma var det pannkaka och sen sydde jag ett kojuver till barnteatern imorgon, bilder kommer imorgon :). Det hår blev ett tråkigt inlägg men det kändes som att en så här skön dag borde få skrivas om. Nu ska jag ta mig lite kardemummakaka och ett kex med brieost och skriva om shakespeare.


har varit hemsk och tagit bild från google

jag vill bara sova

Klockan är nu 10.13 och 11.45 ska jag ta en buss till stan för att sedan ta mig vidare till Skutskär och ett stort möte som håller på mellan 13 och 20. Jag är inte speciellt pepp, jag är skittrött och vill sova + att jag fortfarande (!!) är sjuk. Men jag ska ta min kamera och åka dit, kanske smiter jag iväg lite tidigare. Mer spännande än så blir det inte.

Påsklov




I torsdags tog Johns familj och jag bilar och hästsläp och körde till Onsala utanför Göteborg. Där borta gjorde vi egentligen inte så mycket, det var helt underbart! Skönt väder, roligt sällskap och lite strandpromenader och ett besök i Göteborg. I Göteborg gick jag och John på avenyn, besökte konstmusét och käkade på Hard rock café.
På måndagen, dan innan vi åkte hem, så satt jag ett bra tag och tittade och fotade John när han byggde stentorn. Jäklar sånt tålamod att få dem att balansera, skulle jag aldrig orka.

Nu har verkligheten kommit tillbaka igen och idag var det skola. Vi fick prova Capoeira (stavning?) på idrotten, det var kul men instruktören blev lite skum i slutet... Och sen hade vi en lektion till innan vi slutade klockan 13. Men jag ska tillbaka till skolan ikväll med några andra för ett öppet hus, vi ska sitta och jobba medan några 9:or kollar förbi. Blir nog helt okej. Får mat och biobiljett så ^^.

Super Mario



Resultat av tre dagars arbete. Me like.

tejpochplanering

Idag vid lunch kom mamma hem och övningskörde med mig. Tredje gången och jag var ute på Dag H och körde i rondeller, jag var lite rädd. Jag måste lära mig växla utan att kolla. Det underlättar nog allt. Men vafan, jag har bara kört tre gånger. Sen körde mamma ner mig på stan och jag tog mig vidare till it-gymnasiet där jag höll John sällskap när han tejpade mönster på supermarioväggen som han håller på att måla. Kanske slänger upp en bild imorgon om jag hinner. Jag satt och pratade och målade på orginalbilden lite grann, lagom mycket arbete ^^.

Vi blev lite oense om ifall en Koopa Troopa är en sköldpadda (det tror jag) eller en Anka (som John tror...). Det är ju så lätt en sköldpadda, eller hur?!

Imorgon när jag packat klart ska jag hålla honom sällskap igen, kanske hjälpa till lite mer ifall det blir tidskris. Och sen på torsdag morgon åker jag med hans familj + häst till Onsala i Göteborg där hans farmor, farfar och syster bor. Så kommer fler släktingar dit också. Och det ska vara väldigt fint väder där nere i helgen!

Nu ska jag skriva en packlista så det går fort och lätt imorgon.

DramaQueen

Drama Queen is slang for someone who makes a lot of fuss about nothing.
Hur kommer det sig att tankar växer så mycket i mitt huvud?
Kan jag aldrig bara slappna av utan att övertänka allt?


Äventyrsdags









Idag gick jag och Sandra runt och kollade in nya IKEA. Det var stort. 3 gånger så stort. Vi kikade in i varje vrå, provsatte soffor, kollade in i kylskåp och grytor, fikade, letade efter en komposthink och åt en korv i slutet. Det 2 härliga timmar som säkert kunde ha blivi många fler. Men nu när jag ligger nerbäddad i min säng och känner efter så har jag lite ont i fötterna.
Jag slängde upp en bild på IKEAs reklampelare som jag skrev om förut, jag tycker som sagt att de har gjort en genialisk reklamkapanj. Den fångar verkligen Uppmärksamhet.

Ikväll/snart kommer mamma och pappa hem från Athen. Då får jag choklad :D.
Imorgon skriver jag om mina nya äventyr, ska hjälpa John lite med att måla en vägg på itg och sen ska vi träffa Tatiana. Det är alltid lika uppfriskande roligt!

påsklov

Äntligen, äntligen, äntligen har det blivit lov igen! Jag slutade klockan 12.20 för jag Sofia, Moa och Oskar drog ner till stan och mös istället för att kolla på kareoke- och guitar herotävlingen i skolan. Det hade varit kul att se det men, kan man så väljer man väl stadsparkens brygga i 15 grader och sol. Gud va skönt väder det var idag, nu är det vår, verkligen!

På vägen till bussen sen så såg jag ännu en del av IKEAS nya reklamkampanj, i onsdags såg jag folk som gick på styltor och hade deras "slogan" Nya IKEA nu tre gånger större på ryggen. Jättefyndigt tyckte jag. Idag såg jag en ny som sagt. I slutet av gågatan i stan, vid korsningen som går raka väge upp till stationen, efter forumgallerian, är det en vanlig reklampelare, men så har ikea förlängt den tre gånger! Den suger verkligen uppmärksamhet. Jag måste säga att det är en av de bästa reklamkampanjerna jag sett på länge!

Just nu sitter jag och har gjort min varannanveckliga ansiktspeeling, scrub, cleansing, fuktgivande mask och sen ansiktsvatten. Nu ska jag njuta av en kopp varm choklad (som sen kommer få mig att må dåligt, men det är tillräckligt gott för att stå ut med.) och så ska jag kolla på någon serie, har inte bestämt vilken än, sex and the city eller john doe blir det nog. Vi får se.

På metro.se så läste jag om hur man tankar anonymt genom att köpa en grej, vet egentligen inte exakt vad det är, som byter ens ip-adress så man inte kan bli hittad. Grundarna till pirate bay har en som heter Ipredator, den verkar bra och det kostar bara 50kr i månaden. Det är väldigt värt för att kunna ladda ner tycker jag! Läs mer om det själva.
http://www.metro.se/2009/04/01/77286/sa-tankar-du-anonymt/#

done and done

Nu är sista torsdagen innan påsklovet avklarad.
Sista biten kladdkaka från helgen är uppäten.
Såg sista föreställningen av WC, Carlos projektarbete - om tandborstar, tvättsvampar och bomull.

Idag hittade jag en jättefin kläning på H&M för 198kr, den köpte jag direkt. Den är turkos och i ett väldigt lätt material. Jag är kär, nu vill jag ha en bra dag att inviga den på! Jag slår på stort och slänger till och med in en liten bild på den, som blir större om man klickar(!) (ignorera min dammiga spegel...).
Dumma ipred hindrar mig från att se nya scrubsavsnittet som kommer ut idag. Men det ska jag nog lösa med ett snälla (a)<3
Jag är fortfarande sjuk också, hostar massa och snorar. Jag dricker hostmedicin och smörjer in mina dumma nässår med någon salva flera gånger om dagen. Jag går verkligen på en kur nu, jag ska bli frisk! Och när jag blir frisk ska jag börja ta vårpromenader när jag kommer hem :) för det är vår nu! Hare Krishna!


RSS 2.0