Brum brum

Precis hemkommen från en övningskörningstur med mamma. Övade backstartning och körde runt södra Gottsunda och en tur i Ultuna. Förutom att mamma skrek till lite då och då över att jag körde för nära kanten så gick det väldigt bra! :D

Note to self: ´Öva på att växla utan att kolla och köra snett.

D-vitamin och bedövningssalva

Skitskön dag idag, mycket sol och härligt. Har suttit ute flera timmar och läst. När mamma och pappa kom hem från stan bakade jag årets första rabarberpaj. Jag gör grym smulpaj!
Dagen har varit toppen tills jag bestämde mig för att gå ut och gå för att få lite motion. När jag var redo att gå ut så trampade jag på getingen jag observerat på mitt sovrumsgolv bara 20 minuter innan. Självklar glömde jag att den var där och fy satan va ont det gjorde! Tredje gången i mitt liv en geting stack mig och andra gången jag blev stucken som resultat av att jag klev på en.

Ska försöka tjata på mamma så hon övningskör med mig innan middagen nu och så får jag hoppas att jag inte kliver på någon dum geting imorgon och att den dagen blir bättre därför. Och så önskar jag att John var här för jag vill kramas :( ! Dumma, kom hem nu.


och ja, jag är mycket medvetande om att djuret på bilden är en humla och ingen geting men det råkar vara så att det aldrig fallit mig in att ta kort på äckliga, stickiga och elaka djur.

Ännu ett Yes !

Torsdag: GK & Illustration. Gunnar är tillbaka, jag är skitglad! Tyckte verkligen inte om vår vikarie. Idag fick jag reda på säkert att jag får mvg i både gk och illustration. Det är ju super! Fast jag anade det, om jag får vara så självgod. Vi fick en skål godis av foto på eftermiddagen och kollade på stipendiumutdelning. Jag ska lätt vinna stipendium nästa år, jag vill ha pengar!

Snart är det helg, det ska bli upp mot 30 grader har jag hört och jag ska bara njuta av solen och inte göra ett skit ! Sen är det bara tre dagar kvar i skolan innnan sommarlovet! HURRA!

Manipulativ

Försov mig idag. Med flit. Jag orkade verkligen inte stiga upp med vetskap om att jag skulle behöva åka till skolan och jogga direkt på morgonen. Jag har inte sovit ordentligt den här veckan, har haft mycket läxor/arbeten som jag har suttit uppe till midnatt med och sen har jag inte kunnat somna förrän tre.

På idrotten idag, för jag åkte faktiskt till skolan och kom i tid, så blev Sara lite putt på mig eftersom hon upptäckte att jag är duktig på att manipulera lärare. Och det är en kunskap som jag är väldigt stolt över, jag har alltid kunnat få specialbehandling av lärare ifall jag velat och det kan vara så grymt skönt! Som idag, min idrottslärare Fredrik godtog helt min ursäkt om att jag var trött och utsliten och så, medan Sara, som har väldigt mycket bättre idrottsnärvaro än jag fick onda ögat.

Lämnade in min reklambildsanalys idag också, fick mvg. Och fick mvg i hela mediekomunikationskursen. Superduperbra! Efter skolan traskade jag runt lite på stan i jakt efter studentpresent, hittade vad jag letade efter. Måste säga att jag är nöjd med paketinslagningen också! Är lite sur dock över att medan jag går och köper present till John så är han i Skottland och roar sig bäst han kan. Jag är så avundsjuk !!


På väg !

Engelskan är klar och Illustrationen är på god väg !
Dumma John har dragit med klassen till Skottland tills på måndag och jag är avundsjuk !
Nu ska jag kolla på Lost !



- Jan Stenmark

Yes !

Ska iväg nu och påbörja sista hela veckan i skolan. Nästa onsdag slutar jag. Då är det sommarlov. Yes !

Photoshoot



Fler bilder från Miras och min photoshoot finns här:
http://www.facebook.com/home.php#/album.php?aid=79442&id=543353380&ref=mf
http://hellenah.deviantart.com/
och på min bdb (hellena)

1984


För regnigt för älvor


Igår var tanken att jag och Tatiana skulle ta oss ut till Länna för att leka älvor i skogen. Så klart regnade det.
Istället tog vi på oss regnkläder från topp till tå och gick ut och satte oss på ett berg i höjd med grantopparna och drack saft och åt jordgubbar. Det blev riktigt mysigt i alla fall. När vi kom tillbaka in blev det film och sen väldigt god mat och en väldigt god paj. Kom hem vid halv ett och somnade till Love  actually. Jag sov till klockan 14 idag, oj va skönt! Det var länge sen sist. Idag ska jag läsa och läsa och läsa.... Jag hatar att läsa.

Teateravslutning

Igår morse hade jag en riktigt dålig morgon! Den involverar glömda nycklar, kollat fel dag i busstidtabellen, tänka fel på tiden och ha sönder en lokaflaska i glas på ett café och allt inom loppet av 1,5h.

Men igår var också avslutningen med teaterbarnen. Vi drog med dem till stockholm där vi först satt några timmar i Kungsträdgården, lyssnade på musik och njöt av solen medan vi åt matsäck. Sen gick vi på bio och såg Coraline, den va läskig. Det är samma aminatörer (?) som gjort NIghtmare before Christmas som gjort den, Fast jag har kommit på att jag har svårt för 3Dfilmer på bio. Det blir så suddigt, tycker inte alls det ser så häftigt ut när det är kass kvalitet, tacka USA ska ni veta. Där hade de bra 3D.

När vi var hemma igen vid åtta så kom Per och han, jag, Tattis och Mia gick på resturang där vi satt i 2h och snackade en massa skit om folk och en hel del snusk.

Hela dagen var väldigt trevlig!



Hopplösa bikiniöverdelar

I flera veckor har jag gång på gång kollat på h&m's bikiniöverdelar för jag är så trött på min svarta trekantsbikini. Jag har provat väldigt många! Men h&m har de konstigaste och onödigaste storlekarna! Det är inga bh-storlekar, vilket jag tycker det borde vara (verkar inte vara det på andra affärer heller, vad är det för dumt påhitt?). Så man får prova en 38 och en 42 för det finns inte 40?

Självklart sitter 38 bra runt omkring, men kupan är för liten och tvärt om på 42. Jag borde ha 40? Men jag hittade ingen bland de snygga bikinina. Så kom jag på att åhléns har ju också en klädavdelning(!). Och där, efter att ha provat två andra, hittar jag en snygg som passar. Äntligen!

Som ni ser är den lite i 50-talsmodell och brun med ett ordentligt snöre runt nacken. Jag gillart. Nu ska jag bara köpa underdelen också och gärna ett par små badshorts, gärna blommiga.

Och så undrar jag om jag ska ta nästa steg i att ändra min stil från nian och ettan genom att ge Gina Tricot en chans? De har ju fått in så otroligt söta klänningar. Och jag är så sugen. Kanske bara gina tricot. Men inte Vero Moda eller New Yorker. Jag skulle hällre handla på flash än New Yorker. Och då är det illa.

Långhelg

En dag innan helg. Och så börjar man med idrott... Det står i tidningen att det ska regna också, typisk när man har idrott ute för första gången. Tänk att om två veckor så har jag aldrig mer idrott. NÅGONSIN! Gud va skönt. Kan inte skippa de sista tre lektionerna heller för min lärare har hintat om ig ifall jag gör det. Och så kan vi ju inte ha det.

Man märker av att det är slutspurt i skolan. Har rätt mycket att göra, fast för de flesta som går i andra skolor skulle jag nog gissa på att det är lite. Jag ska läsa klart en bok som jag inte kommit halvvägs på tills på tisdag, jag ska skriva ett informationsblad i A3 om olika illustratörer, jag ska hitta tre citat som är viktiga ur en bok jag inte läst och kunna förklara varför, jag ska hålla en muntlig presentation om boken jag inte läst och så gjorde jag klart min näringslärauppgift igår, blev 5 sidor.

Men tänk om exkat två veckor är det sista dagen i skolan innan lovet ! Jag längtar sjukt mycket!


En helg hos norrmännen

I fredags tog jag tåget bort till Oslo och min morbror. Sex timmar planerat tåg blev till sju. Men det gjorde ingenting, var bara grymt uttråkad. Det första som hände mig när jag kom till Oslo, klädd i sönderslitna strumpbyxor, pappas gamla jeansjacka och rufsigt hår var att jag trog till mig en heroinlangare. Så trashig såg jag ut..

På lördagen så åkte vi och spelade minigolf i solen innan vi tog oss till bio deluxe (extra sköna fotöljer som gick att luta bak med ingående dricka och tilltugg). Varför har vi inte deluxebio i Sverige? Vi såg iaf Män som hatar kvinnor äntligen fick jag se den! Har velat det väldans länge. Den var väldigt rå och väldigt bra :D Precis som alla sagt.
På kvällen blev det grillning och eurovision med Råar. Och Johan har nu lovat mig att försöka fixa biljetter till finalen i Oslo nästa år, kommer bli skoj.

Söndagen gick egentligen bara ut på att ta oss ner till Karl Johan och kolla på sjuttonde majtåget. Massvis med folk i folkdräkt, även unga. Och massvis med flaggor självklart. Det var en skön stämning, kul att ha varit med om. Känns så konstigt att se 95% av alla som bor i en stad uppklädda till tänderna för att fira nationaldag, händer inte direkt i Sverige. Sen gick tåget hem 15.50.

 
 

 

Överskott av D-vitamin

Åh va det är skönt när solen skiner på morgonen och man tar cykeln till bussen. När man känner hur man blir varm i nacken och man ser alla blommor som slagit ut på träden. Vårat rosa träd i trädgården måste ha börjat blomma i helgen, vilken trevlig överraskning. Åh va de är skönt med vår!

Kärlek

Skolan var inge speciell idag förutom att vi inte hade någon illustration och fick sluta 13.15. Jag åkte hem och väntade på John, vi låg och mös ett litet tag innan vi tog oss ner på stan. Han skulle till sin skiva (som jag inte får gå på) och jag skulle kolla på Bolandsmusikalen Urinetown, den var väldigt udda. Men väldigt underhållande! Sista chanserna att se den imorgon och på lördag, ta den chansen!

På väg hem i bussen satt en kvinna och pratade i telefon med någon som måste ha varit en nära vän som flyttat. Hon berättade hur tråkigt det var att åka buss utan henne och att hon så hemskt gärna skulle vilja hålla henne sällskap på fredag. Hon grät. Det var så gulligt sorgligt.
Bussen stannade till vid hållplatsen utanför people, John kom ut precis då och såg mig i bussen. Han vinkade glatt och såg sådär lagom full ut för att vara 21.10 på kvällen. Det var ju bra. Jag fick sms av Tattis som jag berättat om kvinnan för. Hon skrev "lätt att det kommer va vi om några år" och då slog det mig! Pang!
Om bara några månader så flyttar hon till London och jag kommer knappt se henne alls, en av mina allra bästa vänner. Hon som alltid får mig att skratta, även om jag är ledsen, hon som kan ta hand om mig och hon som är den enda jag känner att jag kan prata om vad som helst med. Hon som är min förebild på så många sätt. Jag kommer sakna henne så fruktansvärt jävla mycket!
Och då slog det mig igen. Pang!
Om John kommer in på den skolan han vill så flyttar han till Gotland efter sommaren. Då kommer jag knappt hinna/kunna träffa honom heller. Han som jag älskar, han som jag inte kan se mig själv utan, han som går mig på nerverna utan att göra mig sur på riktigt, han som alltid kan värma mig när jag är kall, han som jag älskar att somna vid och han som jag älskar att vakna upp bredvid. Jag har tänkt det förut, på hur otroligt ledsen jag kommer blir, fast även glad för att han kom in, men på det egoistiska sättet kommer jag vara ledsen. Och när det slog mig att båda de, två av de tre viktigaste personerna i mitt liv samtidigt kommer flytta från mig här i Uppsala om några månader. Herregud! Vad ska det bli av mig? Kommer jag klara mig? Jag ser inte fram emot tiden efter sommarlovet. Inte det minsta.
Jag älskar er och jag kommer sakna er till döds!


Lagom högt tempo

Det är sjukt trist att vara sjuk. Jag var hemma från skolan idag för att bli frisk. Tycker att jag lyckades rätt bra. Jag har suttit i fotöljen och framför datorn och kollat på film hela dagen: Jackass 2, The Da Vinci Code, Becoming Jane och You only live twice. Nu är jag nästan lite trött på film. Och nu vill jag att det ska hända mig saker istället för några på en skärm.
Imorgon blire bättre, ska träffa John, se Bolandmusikalen Urintown och packa klart till Oslo i helgen. Nu är jag på G.

KABOOM

Kaboom, crash, bang i går kväll blev jag helt plötsligt megasjuk. Är jättesnuvig och nyser å har mig. Inte kul alls må jag säga. Och det kom bara sådär *knäpp*. Det suger ju verkligen! Den här dagen har varit jobbig!

- Gick upp 06.15
- Cyklade till stan kl. 07.00 med förkylning i kalla motvindar
- Jobbet på UKK gick idag mest ut på att stå stilla på plats (pratade dock med en väldans trevlig kille som hette Elias. - Hoppas man kan få jobba med honom igen sen.)
- Cyklade till skolan 13.00
- Hade bild och nationellt prov (engelska B muntligt)
- Skrev ut affischer
- Cyklade till barnteater och hade genrep
- Dog

Nej men, det hade ju liksom inte varit så farligt om jag inte vart sjuk. Och när vi stod på UKK så hade dörren vi stod intill gått sönder och var tvungen att stå öppen + att de öppnat fönstrena i taket så det var iskallt! Och så fick jag jäklarns ont i magen innan teatern också, och så var/är jag trött!

weekend trip

Nu kör jag, Oslo i helgen!
Fett med pepp, party på lördag och nationalfirande på söndag!
Heja Norge!

Kongress 1/2

Imorse gick jag upp 06.15 för att hinna ta bussen 06.45, idag var dag 1 av min korta värdinnekarriär på två dagar. Jag har stått på UKK (Uppsala Konsert och Kongress) mellan 07.15 och 12.30 idag och delat ut tygkassar med lite diverse saker till 900 pers cirkus. Det var trevligt, mycket trevliga människor och de jag jobbade med var pratsamma.

Dagens I-landsproblem: Jag var dum nog att välja mina klackskor idag och efter att ha stått upp hela dagen och tagit en vända på stan så är mina fötter otroligt ömma :(

Jag träffad Hugo på stan och han skjutsade mig till tygaffären jag skulle till. Hugo är en sån person som tycker om att skjutsa folk på ramen av cykeln och sist vi försökte det skrek jag som en stucken gris och vi kom väl knappt en meter. Men idag gick det bra, fast jag var rädd. På tygaffären köpte jag lite sidenband som jag nu fixat till mina skor med. Jag gillar det stenhårt! Skitfint om jag får säga det själv. Men, och nu blir John glad, när jag trädde igenom sidenbanden så flög en nagel till av. Och eftersom en redan var av sedan innan och alla andra såg fula ut så är nu alla av. Jag är lite :<... Men men, det är skönt att kunna klia sig igen.



Ursäkta för mörka, tråkiga bilder men jag orkar inte starta ps ^^

Klappat och klart

Jag tar en finanstidning och läser: GODA TIDER!
Blev klar med mammas deklaration idag. Nu är jag 750 kr rikare. Och ska bli ännu 750 kr rikare när jag får min lön för jobbet på congrex som jag gör imorgon och på tisdag. Och helgen har varit massa bra också, och behövlig. Jag har fått i mig en lagom mängd av kultur och spenderat den mesta tiden med den person jag älskar. Och nu firar jag att min liv går så många 1000 gånger bättre än för ett år sen genom att kolla upp mig på de sista scrubsavsnitten och de senaste greys anatomy.

Hellena är en lycklig person!


Soundtrack of your life



Igår åkte mamma och jag upp på stan för att träffa John. Klockan 16 var det teaterdags igen. Vi gick och såg Soundtrack of your life, en teater där de samlat ihop uppsalabors musikminnen och spelade upp dem. Det var väldigt underhållande och de hade gjort otroligt snygga scenlösningar. De va liveband också och kvällens gästartist var han som sjunger "ta mig till havet, och gör mig till kung", han var bara pinsam stackarn. Två timmar lång innan paus, den tiden bara flög förbi. Efter pausen var det Sing-a-long med några låtar som inte kom med i teatern. <3 jättebra!

Efteråt så mötte vi upp pappa och Guss och gick och åt buffé på Dragon Palace innan vii tog oss hem. Kvällen avslutades med mys och James Bond - Goldfinger.

The Rocky Horror Picture Show



Rocky Horror Picture Show, en av världens bästa filmer och har varit min favoritfilm länge! 
Tyvärr är det så få som har sett den.
Därför säger jag - se den! Se den och bli lika förtrollade av den dagen som Brad Mayors och Janet Weiss får uppleva.
Grym musikal med otroligt coola karaktärer och repliker.

(Snott bild från google, fyfy på mig)

Knutby - Gud, sex och lydnad

Det blev teaterbesök med John igår. Vi gick och såg Knutby - Gud, sex och lydnad på stadsteatern. Den var väldigt bra! Väldigt snygga effekter och det var intressant att få se den historian man så många gånger har hört nämnas. Den hade verkligen lite av allt möjligt. En underbar kör som sjöng kristen musik som t.ex. Carola, sex och dallrande rumpor, ilska, kärlek, glädje, död och framförallt en stark tro.
Jag tycker det är så obehagligt hur långt folk kan gå för sin tro, att de kan vara berädda att mörda om de tror att det är guds vilja. Visst, de här människorna hade blivit uppmjukade av "Kristi brud" aka Åsa i flera år innan Helge kom, men ändå!
Riktigt bra, rekomenderas, fast det är bara tre föreställningar kvar.


Åsa (Kristi brud), Sara och Helge (pastorn)

Helge (pastorn), Alexandra och Åsa (Kristi brud)

Bilder: Pressbilder - uppsalastadsteater.se

mysbokföring

Inatt kommer jag sova gott. Efter skolan idag åkte jag till mamma och jobbade, jag håller på med hennes bokföring. Satt där kanske 2 h. Sen hemma efter middagen så dammsög jag rummet så nu är det rent. Sen bokförde jag i 2,5h till med en kopp te och en muffin och sen bytte jag sängkläder. Så nu har jag varit nyttig idag och gjort massa bra saker och jag har nya sängkläder att sova i och nya sängkläder, finns det något bättre? Och innan 00:00! Fantastiskt, Godnatt!


just precis nu

Efter att ha haft ett lätt sammanbrott och slängt saker omkring mig har jag äntligen fått ordning i mitt rum igen och nu ligger jag och ska somna till scrubs det känns jättelyxigt.
Det som skulle göra allt ännu bättre än vad det känns nu skulle vara ifall jag hade någon att krama om och somna med.

Landet Tulfindra



Igår kväll satt jag och jobbade på den här affischen till barnteatern. Gick ju sådär som ni ser...
Det börjar dra ihop sig mot föreställning och vi är så långt ifrån klara! Hjälp, hjälp, finns det ingen som kan hjälpa mig?
Kolla in kossan, visst är hon söt med sina öron och sitt juver?! Jag tror det kommer bli bra.
Kommer sakna barnen efter sommaren.

Sommarmuffins



Idag bakade jag muffins. Vanliga sådana med citron, hallon och björnbär.
Har inte smakat än själv för jag väntade tills efter middagen och nu har den
mättnaden försvunnit så nu är det dags för provsmak med en kopp te till.

Senare ikväll ska mamma hjälpa mig att komma igång på mitt stickprojekt.

vissa dagar

Ibland kommer de, de där dagarna man har en massa saker att göra som verkar så tråkiga att man gör allt annat bara för att slippa. Idag har jag haft en sån dag. Jag borde ha städat, jobbat med mammas bokföring, läst svenskaboken, övningskört och gjort min bildläxa. Men inget kändes lockande idag.

Har gjort en massa annat, slösurfat, vikt papperssvalor, sytt en kjol, rotat i lådor efter nya saker, fikat med mamma och pappa ute i solen o.s.v. tack och lov har jag jobbat på bildläxan, jag suger på att måla seriösa bilder... Och det är vad jag antar att bildläraren vill ha, teckningar med perspektiv och skuggor. Nää, inge bra har det gått.

Idag är det en gnällig dag. Jag skulle behöva uppmuntran. Imorgon får jag träffa John en stund, och så tänkte jag kanske försöka mig på att baka cupcakes, det har jag alltid velat prova.

 

Skratta tills man gråter


Bara jag som tycker det här är sjukt roligt på något väldigt konstigt sätt?



Jag är lite kär i Jonas Gardell. Han skulle jag lätt vilja ha som bögkompis <3
Han är ett geni! Underbart kroppsspråk, ansiktsuttryck och energi! Underbar humor!

Oömsesidig kärlek

Nu har solen och värmen verkligen kommit. Jag älskar solen! Den gör mig glad och varm. Tyvärr verkar inte den älska mig. Under valborg brände jag sönder min högra axel, skuldra och mitt vänstra smalben. Idag så tänkte jag att nu när jag ska sitta ute i solen hela dagen så ska jag smörja in mig. Så jag drog på med solskyddsfaktor 30 där jag brännt mig och 15 på resten av kroppen. Men självklart, nu har jag en stor bränd fläck på mitt vänstra lår. Jätteknäppt, ofta man bränner en fläck liksom, och på foten! Och det svider och gör ont. Speciellt när man duschar.
Nu är sommaren här, och jag försöker vara glad. Det lyckas för det mesta, men så händer sådana saker som att man bränner sig, då blir det mindre roligt.

Dagens positiva: Jag har äntligen lyckats och orkat lära mig att sticka! Så nu ska jag sticka en kofta!


Valborg

Nu har jag hunnit vila upp mig och bli trött igen sen valborg igår. Jag hade riktigt trevligt ska jag konstatera först av allt. Jag tog mig ner på stan tillsammans med John och mötte upp lite folk i stadsparken (bl.a. Sandra, Tatiana, Olle, Ida, Skurt, Kerstin, Kristin och Hugo.) Fler personer kom och gick under dagen och jag fick träffa Mira också. Vi drog oss på eftermiddagen någon gång mot humc där jag träffade lite skolkamrater, Sofia, Moa och Sara och några fler. Där satt vi tills vi upptäckte att alla människor som innan hade suttit runt omkring oss var borta och nu låg där ett hav av sopor. Då var det dags att dra vidare mot stadsparken igen, tack pannkakskyrkan!
Sen drog några stycken iväg till Olles bror där kvällen avslutades. Jag och John tog bussen hem till mig vid halv två och somnade rätt direkt när vi var hemma.







Underbara människor, underbar dag

RSS 2.0